0

Hjemreise

Friday June 17 - Saturday June 18, 2016

 

Da var utvekslingåret slutt.

På min 300. dag i USA, reiser jeg hjem igjen. Dagen begynte klokka seks på morgenen. Jeg stod opp, kledde på meg og pakket sammen de siste tingene mine. Klokka sju dro vi fra huset, og jeg tok farvel med hundene først. Siden Dylan har sommerskole kjørte vi først han til skolen, og jeg sa ha det til han i bilen. Etter det kjørte vertsforeldrene mine meg til flyplassen. Vi var der i god tid, og alt gikk som det skulle med innsjekking osv. Jeg sa ha det til vertsforeldrene mine rett før jeg måtte gjennom sikkerhetskontrollen. Jeg takker for året som har gått, også begynte reisen hjem.

 

Først tok jeg fly fra Orange County til Chicago som var en 4 timers flytur. Etter det var jeg i Chicago i 4 timer før mitt neste fly gikk! Det første jeg gjorde var å kjøpe meg litt mat og drikke. Så møtte jeg opp med de andre utvekslingselevenr ved gaten vår, og alle sammen snakket sammen om opplevelsene sine, noe som fikk tiden til å gå. Det var veldig interessant å høre hvordan andre har hatt det på utvekslingåret deres.

Da den lange ventetiden endelig var over var jeg på vei til London sammen med de andre. Flyturen tok ca. 7 timer. I London splittet alle seg opp, og vi var tre stykker som skulle til Norge. Ventetiden i London var 2 timer, og det var litt mer å gjøre der enn i Chicago. Og tilslutt var jeg endelig på vei til Gardemoen!

Turen hjem tok 2 timer. Jeg hentet bagasjen min, og da jeg gikk ut ble jeg møtt av familie og venner. De hadde laget plakat og hadde med blomster. Det hadde jeg ikke forventet i det hele tatt! Etter det var jeg endelig på vei hjem. Hele reisen tok totalt 26 timer!

 

Det er trist at utvekslingåret er over, men det er ganske fint å være hjemme igjen. Jeg har vært med på en opplevelse som jeg vil huske resten av livet. Nei, den var ikke perfekt, eller i nærheten av det jeg hadde forestilt meg, men jeg lærte mye likevel, og møtte gode mennesker på veien. Jeg gjorde det beste ut av det jeg fikk. 

Hvis du får muligheten til å dra på utveksling, vil jeg anbefale deg å gjøre det!

 

- Sandra

0

Siste uka i USA

Thursday June 16, 2016. 11:00 pm PST

Den aller siste uka mi som utvekslingsstudent nærmer seg slutt

Denne uka så gjorde jeg litt av hvert. Jeg spiste lunsj sammen med Rebecca og Brittany fra engelsk klassen min. Det var kjempe hyggelig og endelig henge sammen med dem utenfor skolen, bare synd at det er rett før jeg reiser hjem :/ Fikk også dratt en tur på stranda, og jeg dro sammen med vertsfamilien til Downtown Disney. Og i dag dro jeg på bowling. Jeg vil si at det har vært en suksessfull siste uke!

 








 

Det er likevel tusen ting jeg ønsker jeg hadde gjort eller sett, men dessverre tar dette eventyret slutt. Selv om det ikke var den opplevelsen jeg ønsket eller hadde håpet på, så har jeg fortsatt lært mye, og blitt kjent med nye mennesker som jeg håper jeg holder kontakten med.

- Sandra

0

Disneyland!

Friday June 10, 2016. 11:30 am PST

 

Nå er jeg offisielt ferdig på skolen!!!

Denne uka var det "finals week", og siste skoleuka. På mandag hadde jeg kun én final og var på skolen fra klokka 10:00-11:30. På tirsdag og onsdag hadde jeg to stykker, så da var skoledagen fra 08:00-11:30. Alle prøvene gikk bra, og jeg er ganske fornøyd med alle sluttkarakterene mine :)

 

Onsdag var min aller siste skoledag (siden jeg ikke hadde noen finals på torsdag). Etter skolen dro jeg hjem og slappet av. Kl. 15:00 var jeg tilbake på skolen igjen for å være med på "Grad Night" i Disneyland! Selv om jeg ikke offisielt var senior fikk jeg likevel lov til å delta, noe som jeg var veldig glad for! Vi var framme rundt kl. 16:30, og vi fikk være i både Disneyland parken og California Adventure. Vi dro først til Disneyland siden den stengte først. Da parken stengte kl. 22, dro alle som var på grad night til California Adventure, som var åpen til kl. 03:00. Jeg fikk kjørt mange av berg-og-dal-banene, og det var kjempegøy! Da klokka var 02:30 dro vi tilbake til skolen med bussen. Da jeg kom jeg sovna jeg med en gang. Det ble en lang dag, men jeg er så glad for at jeg fikk være med på opplevelsen!

Her er noen bilder jeg tok:













 

I går slappet jeg bare av for jeg var ganske trøtt etter Grad Night.

 

Når er din siste skoledag?

- Sandra

0

Siste uka på skolen!

Friday June 3, 2016. 12:00 am PST

 

Nå har jeg kun Finals Week igjen før jeg er ferdig på skolen! Yay! Dette var den siste normale skoleuka.

Denne uka begynte med "Senior Godspeed Chapel", hvor det ble holdt en tale til seniorene. Engelsklæreren min, Ms. Howe, ble valgt av elevene til å holde talen og den var utrolig fin og morsom.

 



 

På tirsdag hadde vi vår aller siste engelsktime før finals, som var ganske trist siden det er favoritt klassen min. Ms. Howe gav alle sammen en treplakett som var personlig til hver enkelt elev, og jeg syntes det var et utrolig fint minne å ha med seg hjem. Også på film og spiste godteri, og hadde det hyggelig den siste timen :)


 

Dagen etter var det Dance Banquet til alle som var med på dans. Det ble holdt i en utrolig fin park i nærområdet, og vi fikk is og kake. Det ble også delt ut priser til noen elever fra alle danseklassene. Først delte de ut plaketter til de som hadde jobbet med å sette sammen hele vårforestillingen vi hadde, også ble delt ut diplomer. Jeg fikk en "Dance Excellence Award"!



 

På torsdag hadde jeg min første final, og det er nok den beste også! Prøven var enkel, og morsom. Den var i World Literature, og mesteparten av prøven var refleksjon på året som har vært, og hvordan man kan knytte litteraturen vi har lest til hverdagen. Engelsk er fortsatt favorittfaget mitt! :D Etter skolen så fikk vi årboka.

I dag var den aller siste vanlige skoledagen! Alle sammen signerte hverandres årbøker i dag (jeg fikk faktisk noen underskrifter!), og det var også gratis is i lunsjen. Nå er det ikke noe mer lekser eller noen ting, kun ett par prøver igjen, så har jeg overlevd ett år på en amerikansk high school!


 

 

Når er din siste skoledag?

- Sandra

0

Memorial Day Weekend

Saturday May 28, 2016. 11:00 pm PST

 

Da har enda en uke gått!
 

Forrige søndag så hadde vertssøsteren min Alyssa bursdag, så vi dro til huset hennes og feiret med middag og kake.

Denne uka begynte med tryouts til dans. Alle som vil ta et høyere nivå neste år måtte lære en dans, også ble de bedømt av to lærere. Noen i danseklassen min spurte om jeg ville bli med dem til tryouts, så jeg ble med og så på.

 

Denne uka ble jeg ferdig med alle resterende prøver og prosjekter i alle fag. Nå er det bare finals igjen før vi er ferdig på skolen!

I går og i dag har jeg bare jobbet med å få mesteparten av leksene ute av veien, slik at jeg kan fokusere på å øve til finals neste uke. Det er også memorial day på mandag så vi har langhelg!

 

Kom du opp i eksamen?

- Sandra

0

3 uker igjen

Saturday May 21, 2016. 11:00 pm PST

Hei hei, alle sammen! God helg!

Nå har jeg kun 3 uker igjen på skolen før sommerferien!!!! Gleder meg sykt til ferie.Nå har jeg selvfølgelig fortsatt 90 milliarder prøver igjen da...... men men.... Prøver bare å tenke positivt de siste ukene jeg er her.

På mandag tok jeg en danse time på et danse studio som er rett ved der jeg bor, og det var ganske deilig å bli sliten, og å gjøre noe annet enn bare lekser etter skolen. Ellers har det ikke skjedd noe spesielt. Bortsett fra at jeg var på skolen for første gang på 17. mai, og jeg hadde prøve den dagen i tillegg! Gratulerer med dagen til meg.......... haha! Resten av denne uka har vært kjedelig. Har egentlig bare vært hjemme og sett på Netflix (takk Milly!).

 

I går var det online day, og siden jeg gjorde mesteparten av arbeidet torsdag kveld, hadde jeg resten av dagen til å slappe av. I dag gjorde jeg en lekse som jeg glemte å levere inn...obs.... men den teller ikke sånn kjempe mye så det gikk greit. I dag har jeg også rettet en artikkel som jeg skrev i engelsk, og skrevet en anmeldelse på et show til dans. Haha... jeg vet. Kjempe interessant...

Hva gjorde du på 17. mai?

- Sandra

0

Photos From the Dance Recital

Sunday May 15, 2016. 12:00 pm PST

Her er noen av bildene som ble tatt under danseforestillingen!







































 

Hva har du gjort denne uka?

 

- Sandra

0

Dance Recital

Saturday May 7, 2016. 2:40 pm PST

Denne uka hadde vi danseforestilling på Northwood High School!

På onsdag var det generalprøve fra fem til halv åtte. Vi gikk igjennom hele forestillingen, fikset med lys, plasseringer, hvor man skulle av og på scenen osv. Før vi begynte med generalprøven fikk vi middag fra Olive Garden, som er en av favoritt restaurantene mine :D Generalprøven var også da vi fikk se hva alle skulle fremføre, og det var så mange utrolig flinke!

 

Dagen etter var første forestilling. Vi møtte opp klokka seks for å varme opp og gå igjennom fellesdansen en siste gang, også var vi i gang klokka sju. Det samme skjedde på fredag. Det var en kjempe fin opplevelse, og det var utrolig gøy! På fredag kom vertsfamilien min og så på. Siden i går var den siste forestillingen fikk vi blomster, og danse lærerne holdt tale. Definitivt favoritt opplevelsen min med skolen så langt!

Har du gjort noe gøy denne uka?

 

- Sandra

0

Tanker

Tuesday April 26, 2016. 11:00 pm PST

Hei! Nå var det en stund siden jeg skrev noe sist. Her er en liten oppdatering.

De siste ukene har vært ganske slitsomme, med mange prøver og andre ting. Heldigvis fikk jeg koblet av i helga. Jeg og Emmi, i danseklassen min, gikk på kino på Fredag kveld, som var kjempekoselig. Jeg overnatta også, og det var veldig gøy fordi vi har mye til felles, og vi hadde mye og snakke om :)

 

På lørdag dro vi til South Coast Plaza, som er det eneste kjøpesenteret i nærheten (som er inne). Da vi kom dit var det nesten ingen der, siden vi kom rett etter de åpna! Haha! Vi gikk rundt der nesten hele dagen. Vi dro til Ruby's og spiste lunsj. Etter lunsjen så gikk vi rundt litt mer, og plutselig endte vi opp i en fjerde etasje der det nesten ikke var noen, og Emmi fortalte meg at hun aldri hadde vært der før! Det var ganske morsomt. 

Jeg kjøpte bare tre ting, selv om vi var der i mange timer. Vi hadde det utrolig gøy sammen, og jeg er veldig glad for at hun spurte om jeg ville finne på noe med henne! Jeg er glad for at jeg endelig fant en ekte venn! Det hjalp meg å få tankene på andre ting :)

Det har vært veldig mye om har foregått som jeg har valgt å ikke skrive om på bloggen, fordi jeg har alltid prøvd å tenke på det positive. Nå den siste uka har vært ekstra tøff, og jeg hadde egentlig lyst til å gi opp. Jeg begynte å spørre meg selv om hvorfor jeg i det hele tatt dro. Folk her er hyggelige, men det å stå opp for seg selv er veldig vanskelig når man "bare er et barn". Det har vært en del voksne rundt meg som har tråkket på meg, og fått meg til å føle meg liten og udugelig, og folk har løyet til meg. Jeg ble fortalt at jeg valgte skole over sosial liv, som om jeg ikke kunne ha begge deler. Jeg har blitt beskyldt for ting og blitt snakket ned til. Vertsfamilien min har vært der for meg hele veien, men det er forsatt visse ting som de ikke forstår, noe som ikke er deres feil. Jeg har møtt mye motstand på veien, og følt meg alene. Utvekslingsåret mitt har vært langt fra perfekt, men gjennom denne tiden har jeg også funnet de som er der for meg når jeg trenger en skulder å gråte på. Jeg har bestemt meg for å gjøre det beste ut av det lille jeg har igjen av året, og ta saker i egne hender. Da jeg var hjemme i Norge i påsken sa alle til meg at jeg bare måtte nyte resten av året mitt, og det er det jeg skal!

 

Ønsk meg lykke til!

 

- Sandra

0

Spring Break

Monday April 11, 2016. 10:00 pm PST

Hei! Nå har det vært en stund siden jeg skrev noe sist.....

For to uker siden (fra langfredag til forrige søndag) var det spring break! Det var utrolig herlig å ha fri in en hel uke (har ikke hatt det siden jul!). Bonus var ingen lekser over ferien, men jeg hadde prøver i alt før da, så det var veldig stress uka før spring break...

 

I ferien så dro jeg hjem til Norge! Det var veldig fint å tilbringe tid med mamma og pappa, har jo ikke sett dem ordentlig på over seks måneder! Jeg gledet meg over helt dagligdagse ting som jeg har savnet mens jeg har vært i USA, som vann fra vasken, melk, godteri, ikke førti-tusen ingredienser i matvarer etc. xD Jeg tilbrakte to fine uker hjemme, og det var ganske deilig (bortsett fra jetlag da).

Jeg kom tilbake hit igjen på fredag. Siden døgnrytmen aldri kom seg helt på plass da jeg var hjemme ble det enda verre da jeg reiste tilbake. Fra fredag til lørdag sov jeg i 15 timer! Og jeg la meg sånn klokka fire på ettermiddagen! I tillegg gikk jeg glipp av én uke skole, så nå svømmer jeg i lekser... Kjempegøy...

 

Skriv en kommentar på dette innlegget hvis du vil jeg skal ha en spørsmåls runde :) Eller hvis du har noen andre forslag om noe jeg burde skrive om på bloggen!


- Sandra

0

200 dager i USA & Knott's Berry Farm!

Friday March 11, 2016. 11:30 pm PST

Endelig fredag!

Denne uka var det "International Week" på skolen, så hver dag var det forskjellige temadager (ingen uniform! :D) og forskjellige aktiviteter i lunsjen.

På mandag hadde vi innlevering av fysikk prosjektet, også hadde vi "åpent hus" slik at alle fikk se husene vi hadde laget. Jeg er utrolig glad for at vi er ferdig med huset, og det ble faktisk fint! XD

 

Før og etter

På tirsdag skjedde det ikke noe spesielt... jeg hadde matteprøve...

Finn to feil XD

På onsdag begynte vi med presentasjoner i spansk og historie, men jeg presenterte ikke i noen av de siden jeg er lengre ned på lista, og vi hadde selvfølgelig ikke til til alle på en dag. Vi hadde også ekstra lang lunsj, og det var diverse opptredener i gymmsalen som vi så på.

 

I går var det 200 dager siden jeg kom til California! Det passet da bra at vi hadde klassetur i fysikk til Knott's Berry Farm fordi de hadde "Physics Day" opplegg i parken. Bussen dro fra skolen kl. 08:00, og det tok ca. 45 min å kjøre dit. Da vi var framme fikk alle én oppgave hver og billett, også delte vi oss inn i små grupper. Med min flaks, fikk jeg selvfølgelig den verste oppgaven.... Ikke at den var vanskeligere enn de andre, men berg-og-dal-banen åpnet ikke før kl. 10, så vi måtte gjøre min sist.

Kl. 10 var den fortsatt ikke åpen, så vi gikk og tok et par karuseller som ikke hadde veldig lang kø. Så gikk vi tilbake igjen og den var fortsatt stengt, og siden klokka da var rundt 11 dro vi og spiste lunsj og gikk innom et par av suvernierbutikkene. Etter det gikk vi tilbake igjen, gjett hva... Den var fortsatt stengt........ På det tidspunktet tenkte vi at den ikke kom til å åpne før vi skulle dra, så vi gikk å stilte oss i kø til en av berg-og-dal-banene, men vi fikk ikke kjørt den fordi køen var for lang, og vi måtte gå tilbake til bussen, som var ganske kjipt. Jeg tror dere skjønner hvorfor min oppgave var den verste........ flaksen min altså!

Vi dro tilbake til skolen kl. 12:20, og jeg hadde halve 4. time.På grunn av klasseturen i fysikk (Det ble gitt forskjellige beskjeder så mange dro hjem), og kamper etter skolen (til de som driver med sport) var det nesten ingen i engelsken. Så da vi skulle fortsette med Othello konkurransen var jeg alene på laget mitt! Jeg tror det var ett lag som hadde mer enn én person på laget, så det var ikke bare meg haha!

 

 

I dag hadde jeg spansk presentasjoenen min, som jeg ble ganske fornøyd med :) også hadde vi én time lunsj! Det begynte også å pøse ned rett etter skolen var ferdig, og det hadde vært kjempefint vær hele dagen ellers. Enten så pøser det ned, eller så er det skyfri himmel! Her er det ingen mellomting.

Tekte å ha en spørsmålsrunde på bloggen, så hvis du har noen spørsmål skriv dem i kommentarfeltet til dette innlegget!

 

Hvordan var uka di?

- Sandra

0

Skuddårsdag

Tuesday March 1, 2016. 10:30 pm PST

I går var det den 29. februar!

Gjorde ikke noe spesielt siden det var mandag, men..... hehe

På fredag hadde vi online day. Heldigvis fikk jeg ikke utrolig mye skolearbeid, så jeg ble ferdig på formiddagen. Senere på ettermiddagen kom ei fra fysikk klassen min hit, for å jobbe med et prosjekt vi har.

 

I engelsk har vi en konkurranse basert på boka vi leser, Othello, og forrige time (torsdag) skulle alle lagene lage en modell av Globe Theatre kun ved hjelp av materialet som vi fikk utdelt i timen. Jeg tror vi hadde ca. 15 minutter på oss. Alle modellene ble tatt bilde av og dømt av andre lærere på skolen. Laget mitt kom på første plass! Vi hadde ligget på tredje hele uka, men siden vi vant med modellen gav det oss nok poeng til å komme på førsteplass i hele konkurransen (til nå hvertfall)!

Dette var bare en kjapp oppdatering, ikke noe superinteressant som har skjedd. Det var ganske gøy å komme på første plass i konkurransen da :D

 

- Sandra

0

Super Bowl & Fastelavn

Saturday February 13, 2016. 4:30 pm PST

Forrige søndag var det både fastelavn og Super Bowl :)​​

 

 

 

For dere som ikke vet hva Super Bowl er, så er det finale kampen i NFL (amerikansk fotball). Itillegg var det 50-års jubileet til Super Bowl. Vi så på det hele ettermiddagen. Jeg skjønte ikke mye av det som skjedde egentlig, men det var gøy likevel.

 

Jeg bakte også fastelavnsboller med vaniljekrem, som var en suksess! :D

 

Denne uka har jeg egentlig bare stresset med prøver osv. på skolen, så det har ikke skjedd noe utrolig spennende.

 

- Sandra

0

Los Angeles

Sunday January 31, 2016. 9:30 pm PST

I går dro vi til J. Paul Getty Museum i Malibu. Vi dro rund klokka ti/halv elleve, og var framme cirka klokka halv tolv. Heldigvis var det ikke utrolig mye trafikk da vi dro dit.

Museet var utrolig kult. Hele museet var egentlig en eiendommen til J. Paul Getty, der han hadde kunst samlingene sine, som de gjorde om til et museum etter han døde. Kunsten som var der var fra Antikkens Hellas og Romerriket, også var det en veldig fin hage utenfor. Utstillingen var kjempe kul!

 













 

Etterpå dro vi til Duke's og spiste lunsj. Restauranten var rett ved siden av havet, og vi fikk vindusplass :D


 

Etter lunsj kjørte vi tilbake til Irvine. Det var kjempe mye trafikk så det tok lengre tid. Vi stakk en tur innom South Coast Plaza (kjøpte ingenting fordi jeg ikke hadde penger hehe) før vi dro hjem.

 Dette var den første turen min til Los Angeles siden jeg kom hit.

- Sandra

0

2nd Semester

Friday Januar 29, 2016. 10:42 pm PST

Hei, hei! Lenge siden sist.

Forrige uke var det finals week, og vi fikk karakterer for høstsemesteret på mandag. Siden karakterene ble satt på mandag var vi ikke på skolen (planleggings dag på en måte).

På søndag overnatta jeg Amanda, noe som var veldig koselig :) Vi snakka sammen, så på Sherlock, og senere på kvelden dro vi og kjøpte frozen yoghurt. Vi prøvde også å få Wii-en deres til å funke - resultatet var mislykket. På mandag på ettermiddagen så gikk vi til butikkene som ligger like i nærheten av huset til Amanda, og spiste lunsj på en kafé der. 

 

 

Tirsdag var den første dagen av 2. semester. Jeg hadde fylt ut skjema og greier i juleferien om å bytte fag, men timeplanen min var ikke endret, så jeg startet dagen med å gå til rådgiveren. Rådgiveren visste vist ikke om skjemaet................................... Siden jeg skulle bytte fysikk og kjemi, måtte jeg finne lærerne mine så de kunne skrive under på at det var greit. Ingen av hadde time da, så jeg endte opp med å gå til 1. timen min isteden. I 15 min friminuttet etterpå fikk jeg underskrift fra begge, men da var det en kjempelang kø utenfor kontoret til rådgiveren... Lang historie kort; timeplanen min ble ikke ferdig endret før etter skolen den dagen..... ja... Så nå har jeg Honors Physics og Honors Chemistry isteden og kortere skoledag på tirsdag og torsdag :)

Resten av uka gikk bra, og det var ikke forferdelig mye lekser, og i dag hadde jeg quiz i spansk og historie.

 

- Sandra

0

Finals Week

Tuesday January 19, 2016. 11:00 pm PST

Hei hei!

Nå er jeg frisk igjen. Jeg var tilbake på skolen forrige onsdag, og nå i helga har jeg gjort alle leksene som jeg må ta igjen... Jeg vet - veldig spennende (not)!

I dag begynte finals week! Så da har jeg to "tentamener" hver dag. Jeg er ganske nervøs for finals, siden den kun er 1,5 time hver, og det er mellom 80-100 spørsmål på hver prøve... ja........ Hadde religion og matte i dag. Matte........ jeg døde......... 

 

I morgen har jeg spansk, på torsdag har jeg fysikk og engelsk, og på fredag har jeg historie og kjemi.

Det blir nok litt stress denne uka, men jeg overlever nok!  hehe. Har kort dag hver dag da :P I stedet for å ha skole fra kl. 07:55-14:35, så er skoledagene denne uka fra kl. 08:00-11:30.

Overlevde dag én! haha!

- Sandra

0

Tilbake til hverdagen

Sunday January 10, 2016. 3:00 pm PST

På tirsdag begynte skolen igjen. Siden vi ikke hadde finals før jul så har vi dem om to uker, og vi har allerede begynt å gå igjennom stoff som vi skal kunne i de fleste fagene.

På onsdag kveld så følte jeg meg utrolig dårlig. Det hadde pøset ned hele dagen, og det var utrolig varmt i klasserommene. Jeg følte meg utrolig kald, og det viste seg at jeg hadde feber. Da ble jeg hjemme fra skolen på torsdag, siden jeg følte meg verre. På fredag hadde vi online day, og siden jeg fortsatt er syk, så får jeg levere inn oppgavene når jeg er bedre (heldigvis).

 

Håper at jeg blir bedre igjen til neste uke haha

 

 

 

 

 

 

Hvordan var uka di? 

- Sandra

0

🎆 New Year's Eve 🎆

January 1, 2016. 01:29 am PST

Godt Nyttår alle sammen! :)

Første innlegg for det nye året. Jeg kan ikke tro at det allerede er 2016! Tiden flyr virkelig avgårde.

Jeg tilbrakte nyttårsaften hjemme sammen med vertsfamilien min. Vi kjøpte inn en del godis, også lage vi s'mores. Vi så på en film på TV, også så vil på "ball drop" fra New York til klokka ett.

 

Dessverre så er det ikke noe fyrverkeri her så da måtte jeg nøye meg med å se det på TV (det var gøy det også da haha).

Håper alle sammen hadde en flott nyttårsaften hjemme!

Nytt år, nye muligheter.

-Sandra

0

Jul

Thursday December 31, 2015. 4:00 pm PST

 

På julaften dro jeg, vertsmor, og vertsbrødrene mine, Dylan og Kyle på midnattsmesse sammen med vertssøster, Alyssa, mannen hennes, "Big" Kyle og moren hans. Messen varte i ca. to timer, og var ferdig klokka ett. Det var egentlig ikke sånn kjempe annerledes fra julegudstjenestene som vi har hjemme. Hele veien hjem hadde vi latterkrampe. Presten som holdt messen var asiater, og han hadde den morsomste aksenten noensinne. Vi hadde det kanskje litt for gøy haha XD

 

Første juledag dro alle sammen til huset til Alyssa og Kyle, der vi feiret jul. Der var også den eldste vertsbroren min Andrew, som kom hjem fra New York den 22. Vi dro dit på formiddagen, også var vi der hele dagen. Vi spiste middag, åpnet julegaver, og så på film. det var utrolig hyggelig :)

Her er noen bilder jeg tok:

 



Resten av juleferien har vi egentlig bare slappet av og kost oss (og sett maaange filmer hehe)

 

Håper alle hadde en fantastisk jul!

 

- Sandra

0

Winter Break 🐧

Sunday December 20, 2015. 10:00 pm PST

 

Nå er det kun 4 dager igjen til jul!

Forrige søndag så var det Luciadagen, så da bakte jeg lussekatter. Jeg var litt redd for at ingen andre enn meg kom til å spise dem siden safran har en litt spesiell smak, men de ble borte så og si med en gang! Suksess! :D

På mandag hadde jeg prøve i kjemi og en spansk quiz, og på tirsdag hadde jeg gloseprøve i engelsk. Alle sammen gikk helt greit :)

 

På onsdag så hadde jeg prosjekt innlevering i historie, der oppgaven var å lage julepynt inspirert av noe vi har lært i historie. Jeg lagde en om den amerikanske marinen. Dessverre så har jeg ikke noe bilde av den, og jeg har ikke fått den tilbake... I dans hadde vi hip-hop, noe som var kjempe gøy (var dårlig da... hehe...) og vi lærte en kort combo (dans som varer i 30 sek). Det var også "free-dress", så da kunne man ha på seg vanlige klær.

På fredag var det siste skole dag før juleferien, og vi hadde halv dag, så skolen var ferdig kl. 12:30. Det var herlig å ha en kort skole dag. I kjemi hadde vi presentasjoner for extra credit. Alle hadde presentasjon om et molekyl, og vi måtte også lage en modell av molekylet. Gruppa mi hadde om Uracil. Hele resten av dagen koste vi oss med mat og godteri :) Også var det ekstra lang chapel, med julesanger, som var ganske koselig.

Denne helga har jeg bare slappet av :)

 

- Sandra

0

Ut og handle julegaver

Saturday 12. December 12, 2015. 9:32 pm PST

 

Denne uka her har jeg faktisk gjort noe annet enn det jeg pleier!

På mandag så fikk jeg kameraveska som jeg bestilte fra Amazon. Jeg hadde ingen kameraveske fra før, og jeg er kjempefornøyd med den jeg bestilte siden den kan brukes både som kameraveske og en vanlig bag.

 

Portage Waxed Canvas with Genuine Leather Camera Laptop Messenger Bag

 

På tirsdag så var dro vi til Irvine Spectrum og South Coast Plaza for å handle julegaver. Vi dro først til South Coast Plaza, og gikk litt rundt der. Kjøpte kun et par ting der, pluss Starbucks :P Midt i senteret hadde de laget en kjempe søt liten julelandsby, også hadde de ett enormt juletre som var pyntet med kjempestore julekuler. Det var ganske kult; måtte jo ta bilder av det.

Da vi var ferdig på South Coast dro vi til Irvine Spectrum og spiste middag på Javier's, en mexikansk restaurant. Jeg har faktisk ikke spist mexikansk mat på lenge, så det var kjempe godt! Etter å ha spist, gikk vi i butikkene her også. Jeg fikk kjøp mesteparten av julegavene jeg skal gi bort, nå mangler jeg bare et par, og jeg er ganske fornøyd med det haha XD

 

På onsdag var jeg ikke på skolen fordi vi skulle ha juleforestilling i dans. Vi dro fra skolen rundt klokka halv ni til et gamlehjem der vi hadde den første forestillingen. Vi ble kjørt dit i en av de gule skolebussene man alltid ser på filmer, og jeg syntes at bussen var utrolig rar. Den virket så gammel... Etter den første forestillingen spiste vi lunsj, også dro vi til enda et gamlehjem og hadde forestilling. Da vi var ferdig dro vi tilbake til skolen, og jeg hadde kortere skoledag siden vi fikk dra rett hjem etterpå :)

 

I dag så gjorde jeg lekser og øvde til en prøve jeg har på mandag. Og senere på ettermiddagen lagde jeg kakao (med melkesjokolade) til alle sammen :)

Nå har jeg kun én uke igjen på skolen før det er juleferie! 

 

- Sandra

0

❄️Desember❄️

Tuesday December, 2015. 9:00 pm PST

 

 

Endelig er det desember (kan ikke fatte at tiden har gått så fort)! Nå har jeg faktisk vært i USA i 100 dager. Det er ganske rart fordi det føles ut som jeg kom i går, og det føles ut som om jeg har bodd her i mange år samtidig!

På søndag begynte advent, noe som ikke egentlig ikke er en greie her med å tenne lys og sånn. Men vertssøster, Alyssa, er katolikk og feirer advent med å tenne lys ganske likt som vi gjør hjemme :) (Eneste forskjellene er at de har ett rosa lys, og ett hvitt, femte lys) Så da har vi adventslys som vi tente på søndag. Vi begynte også å pynte til jul denne helga.

 

I dag hadde jeg gledet meg til å åpne julekalenderen som mamma og pappa har sent til meg i posten, men har enda ikke kommet fram..... Fant ut i går at den er i New Jersey/New York, og der har den vært i to uker........ ja.......... -_-

I world lit. så hadde læreren min Miss Howe, pyntet hele klasserommet, og alle i klassen har fått sin egen julestrømpe der vi får en liten gave hver time. Det er nok det koseligste klasserommet på hele skolen! haha Engelsk er fortsatt favoritt faget mitt :D

Ellers så har det

 

Håper alle hadde en fin 1. desember.

 

- Sandra

0

Thanksgiving

Friday November 27, 2015. 9:10 pm PST

I går var det Thanksgiving, som er en amerikansk høytid der de feirer det man er takknemlig for.

Vi startet dagen med å forberede maten til kvelden. Det meste var gjort klart dagen før, så det ikke skulle bli så forferdelig mye å gjøre. Jeg bakte yeast rolls, som er en type rundstykker vi skulle ha ved siden av maten.

 

Sånn rundt klokka tre kom eldste vertssøster og mannen hennes, og vi spiste middag og hadde det hyggelig :) Også hadde vi gresskarpai til dessert :P

 

Etter at vi hadde spist dro vi på sentret for Black Friday shopping. Siden vi dro ganske tidlig var det verken mye kaos eller folk, og jeg fikk handlet en del julegaver!

Alt i alt var dette en kjempe fin Thanksgiving opplevelse!

 

- Sandra

0

Thanksgiving Break!

Monday November 23, 2015. 09:00 am PST

Jippi! Nå får jeg endelig "høstferie"!

På fredag hadde jeg Online Day igjen. Heldigvis så fikk jeg ikke utrolig mye å gjøre, så jeg ble ferdig ganske tidlig i dag. Jeg brukte resten av dagen til å slappe av og lese bok :)

I går så var vi på bursdagen til datteren til en venn av familien, som fylte 1 år. Vi sang bursdagssangen, også var det mat og kake.

 

Det var helga mi kort oppsumert.

- Sandra

 

0

Moe

Saturday November 14, 2015. 11:00 am

Da var det helg igjen :) Og denne helgen er ekstra spesiell.

Det hele begynte på torsdag etter skolen. Vi dro innom dyrebutikken på vei hjem for å kjøpe hundemat til Gidget. I dyrebutikken så var det to andre, en dame og en mann, men hundene sine, en shih tzu og en golden retriever valp. Vi hilste på hundene og vertsmor begynte å prate med eierne. Det viste seg at golden retriever valpen hadde blitt funnet forlatt sammen med tre andre valper på en golfbane i området samme dag. En de kjente fant dem, og gav dem golden retriever valpen. De fortalte at de ikke hadde plass eller tid til å ta vare på enda en hund, og at de så etter eieren eller etter et nytt hjem til han. Gidget og golden retriever valpen kom skikkelig godt overens, og de sa at de ønsket å gi valpen til oss hvis ikke hunden hadde en eier.

 

Senere på kvelden så ringte de, og valpen er vår! :D

Før valpen kom til oss i går ble han tatt til veterinæren. Dama som vi møtte i dyrebutikken kom med han rundt kl. 18:30. Han har fått navnet Moe, kort for Moondoggie :) (Navnet til begge hundene er fra filmen Gidget), og han er ca. 8 uker gammel.

 

Fredag den 13. bringer ikke bare uflaks! haha

 

God helg!

 - Sandra

0

Beach Day

Monday November 9, 2015. 10:00 pm PST

I dag så hadde vi fri fra skolen pga. Veterans Day, så vi bestemte oss for å dra til stranda.

På formiddagen dro vi til en strand i Laguna Beach, som ligger sør for Irvine.

Her er noen bilder jeg tok på Laguna Beach:


Badet ikke da, men jeg gikk i vannet og det var deilig (selv om det er november)! :)) Etter at vi hadde gått rundt på stranda dro vi inn til selve byen Laguna Beach og gikk litt rundt der. Det var skikkelig fint der og bygningene minnet litt om en gammel spansk by.

På ettermiddagen dro vi til Huntington Beach og spiste lunsj på Huntington Pier.

 


 

På vei hjem så kjørte vi forbi dette slottet her:

 

Dette var definitivt den morsomste dagen hittil! :) 

- Sandra

0

Halloween 🎃

Saturday October 31, 2015. 10:30 pm PST

 

Siste dag i oktober - Halloween! :D

I dag så gikk jeg, Dylan og Melissa knask-eller-knep rundt kl. 18:00 i nabolaget. Etter ca. én og en halv time så dro vi til en gate der det skulle være et spøkelseshus, men de som pleier å ha det har slutta med det, så det ble ikke noe spøkelseshus på oss :( I stedet ble mer knask-eller-knep hehe :) Vi ga oss når klokka ca. 21:00, og vi fikk ganske mye godteri alle tre.

 

Noen hadde dekorert hagen med disse kule gresskarene!



 

Her er det jeg kledde meg ut som (prøvde vertfall...):

   

Også hadde jeg på meg svarte tights, combat boots, og en svart og hvit genser.

 

             

 

 

Da vi kom hjem igjen så koste vi oss med litt (mye) godteri. Det var en veldig morsom kveld :)

Hva gjorde du på Halloween?

 

- Sandra

0

Kristendom, diskriminering og rasisme

Friday October 30, 2015. 10:00 am PST

 

Som dere vet så går jeg nå på en Luthersk skole (kristendommen i Norge er luthersk), der religion  blir praktisert hver dag. Det er ikke noe galt i dette, jeg synes faktisk det er veldig fint å kunne reflekter over hva religion faktisk betyr for hver enkelt, og man tenker over hva det vil si å være kristen osv. Det jeg absolutt ikke liker i det hele tatt er hvor ensidig skolens og elevenes syn er. Ja, denne skolen er samme religion som den norske kristendommen, men likevel føler jeg at det ikke er den samme i det hele tatt.

 

Mens jeg har vært her så har temaer som ikke-religiøsitet, homofili, abort, og kristne verdier kommet opp.

En av de første ukene på skolen så skulle vi sammenlike kristendom og ikke-religiøse. Til min store overraskelse visste ikke flesteparten av klassen særlig mye om hva det vil si å være ikke-religiøs, ateist eller agnostiker, i det hele tatt (minner om at det er snakk om 17-/18-åringer)! Det var faktisk noen som tok det til det ekstreme og forbandt ikke-religiøst med satanisme........ JA!...... Den timen satt jeg å forklarte klassen om ikke-religiøsitet. Selv om du ikke nødvendigvis tror på noe spesielt, så er du fortsatt del i et samfunn der du har dåp, konfirmasjon, bryllup, og begravelse, og at man feirer forskjellige høytider som f.eks. jul. Og at selv om disse tradisjonene da stammer fra religion så har det tilpasset seg til de som velger å ikke tro fordi det er viktige tradisjoner om du er kristen eller ei. Til og med læreren visste ikke om alt dette......................

 

Noe jeg har fortalt om i tidligere innlegg er at vi har "Chapel" (gudstjenester) på skolen (på mandag, tirsdag og torsdag). Her så har det blitt tatt opp en hel rekke med ting som får meg til å måpe.

Et tema som ble tatt opp er regnbuen som mange tilknytter til homofili. Personen som snakket den dagen fortalte at vi ikke trengte å være flaue eller redde for regnbuen, fordi den egentlig er et symbol for Guds løfte (som er sant), og ikke et symbol for "gay pride". Det er et symbol for Guds løfte, men også et viktig symbol for likhet for alle i dagens samfunn. Likhet mellom kvinner og menn; heterofile og de med annen seksuell legning; religiøse og ikke-religiøse; og likhet mellom raser. Det er en ekstremt viktig verdi som ikke ble tatt opp i det hele tatt! Det er fortsatt mange samfunnsproblemer når det gjelder likhet for alle, og det foregår fortsatt ekstremt mye forskjellsbehandling rundt om i verden, men neida, det viktigste å få fram var at regnbuen ikke var for homofile, men for kristne.

 

 

Som dere kanskje har skjønt så er de fortsatt ganske hårsåre når det gjelder homofili. Jeg husker fra konfirmasjons undervisningen så ble vi fortalt så mange ganger at Gud og Jesus elsket alle uansett hva. Så hva slags rett har de å si at Gud elsker alle bortsett fra sånn og sånn? Hvis ikke religion hadde utviklet seg med samfunnet så hadde ikke Gud elsket alle som er funksjonshemmet, ikke hvite, eller annerledes enn "normen", fordi folk rett og slett er redde for "det ukjente". Her blir alle disse skoleelevene fortalt at homofile velger å synde mot Gud, og derfor går imot "kristne verdier". Vi hadde faktisk en klassediskusjon om kristendommen var en religion som var åpen for alle. Alle nikket mens jeg ristet på hodet. Jeg sa at ikke alle kirker godtar de som er homofile. En annen i klassen svarte at "Ja, men selv om de ikke godtar at du er homofil så kan du fortsatt være en del av kirka bare at du må gjøre opp for syndene dine." For det å være del av et kirkesamfunn som ikke godtar dine verdier er jo veldig fristende... Det de virkelig ikke forstår (eller ikke vil forstå) er at det å være homofil ikke er et valg. Hvorfor kan ikke alle som tror på Gud være kristne? Hvorfor skal andre mennesker bestemme om du er god nok eller ikke? Konklusjonen deres ble at du enten er kristen eller homofil, ikke begge deler, men Gud elsker alle da...?

Det er også veldig mye snakk om synd og det å synde nesten hver dag. Vi synder mot Gud; Vi er ikke like perfekte som Ham; Vi fortjener ikke Hans velsignelse osv. Til å være en protestantisk versjon av kristendommen så synes jeg det er ganske rart at det er så mye snakk om synd. Jesus var sammen med de utstøtte og de som var utenom "normen" på den tiden, og fortalte sitt budskap til dem. Han døde på korset og alle menneskers synder ble tilgitt, som betyr at vi teknisk sett ikke kan synde mot Gud, vi ble tilgitt for sånn 2000 år siden! Det er det jeg liker med vår versjon av kristendommen (ihvertfall i Norge), at du har lov til å dumme deg ut fordi det er noe vi mennesker gjør, men Gud vil alltid tilgi deg. I alle fall er det hva jeg tror på. Jeg tror på at alle mennesker er like, og at alle har like mye rett til å være seg selv og være elsket for den de er.

 

 

I en annen Chapel så snakket de om abort. Ikke spør hvorfor, jeg lurer fortsatt på det samme...

Uansett, så snakket en person da om abort og hva det vil si å ta abort, det ble også trukket inn "kristne verdier". Denne personen fortalte kun om den ene siden av saken. At abort er feil, at man dreper et levende menneske, at mennesker ikke har rett til å fjerne ett av Guds barn osv. Jeg synes at dette er en ekstremt feil måte å fortelle om abort, det er ikke sikkert alle som var tilstede engang visste hva det vil si å ha valget om å ta abort, og det blir presentert på en utrolig ensidig måte. Kvinner har faktisk rett til å bestemme over sin egen kropp! Om det er fare for barnet og morens liv om hun får barnet er det da galt å ta abort om det blir oppdaget tidlig? Om barnet har alvorlige funksjonshemninger ol. som foreldrene til barnet ikke klarer å ta hånd om for at barnet skal få et bra liv? Det er så mange forskjellige grunner til å ta abort eller ikke å gjøre det. Ingen er verken rett eller gal, det er alt for komplisert til å ha et svart/hvitt syn på slike situasjoner. Likevel greide de jo å presentere det på en så ensidig måte at de som ikke allerede visste om det fra før, får feil informasjon på en måte. Hvis du kun vet en side av saken, vet du ikke hele historien, og du kan ikke ha en egen mening om det heller når du bare vet om én mening! Denne preken om abort syntes jeg bare var ekstremt unødvendig. Enten så presenterer man og forklarer det skikkelig, eller så lar man være å snakke om det.

 

 

Kristne verdier er noe som blir sagt dag inn og dag ut. Men hva er egentlig kristne verdier? I følge skolen så er det å dele Guds ord med andre, men når disse elevene har et så ensidig syn på mange samfunnsproblemer, hvordan har de da en rett til å gå rundt å "konvertere" andre til å bli kristne? Jeg ville aldri ha gått opp til noen og sagt at min religion er bedre enn din, eller å prøve å overtale noen om at det jeg tror er best.

Selv om jeg er kristen selv så respekterer jeg at andre har en annen tro og andre verdier enn meg. Er det ikke det som er viktigst? Å respektere, akseptere og inkludere andre medmennesker inn i et samfunn slik at alle føler at de er en del av noe; ikke ekskludere.

 

Tenk så kjedelig verden hadde vært om alle hadde vært helt like. Hvorfor skal vi da prøve å oppnå det?

 

Har dere noen meninger eller kommentarer om dette? Hva synes dere om disse forskjellige sakene?

 

- Sandra

0

Band Spectacular

Saturday October 24, 2015. 9:00 pm PST

 

På onsdag så var vi på Band Spectacular, og det var kjempe gøy! Band Spectacular er en skolekorps fremføring fra alle skolene i Irvine Unified School District, det vil si kun offentlige skoler. Det var 4 videregående skoler som spilte, Northwood-, Uni-, Woodbridge- og Irvine High School og på den siste sangen så ble ungdomsskolene med også.

 

 

 

I går så fikk vi senior t-skjorter :)


Viser image1.JPG
 

Etter skolen så dro vi på en liten sightseeing rundt i Irvine. Vi dro innom Northwood High School, som er skolen barna til vertsfamilien min hører til; også kjørte vi litt rundt og tok en tur i butikken før vi dro hjem.

I dag så har vi bare slappet av og sett film.

God helg!

 

- Sandra

0

13.10.2017

Saturday  October 17, 2015. 1:30 pm PST

 

Nå er det "vanlig" skole igjen.

På onsdag var det PSAT, som er en forberedelse til SAT. SAT er en prøve som man tar for å komme inn på college, så PSAT var noe ala tentamen. Jeg vil si det gikk helt greit, men det var vanskelig og uvant. Man fikk forskjellige tider til å gjennomføre x antall oppgaver, og den var delt inn i 5 deler. 

 

Etter prøven så var det "Career Day". Det var egentlig bare foreldre til elever på skolen som kom for å snakke om hva de jobber med, utdanning for den jobben osv., og det var ganske kjedelig...

 

I dag så skal jeg på Solar Decathlon, som er en konkurranse mellom forskjellige universiteter som har designet hus som går på solenergi. Jeg skal dra dit på grunn av et gruppe prosjekt i fysikk, og vi skal se på huset som University of California Irvine har lagd, og lage en presentasjon om det.

 

- Sandra

0

Homecoming Dance

Saturday October 10, 2015. 10:00 pm PST

 

I går var det Homecoming! :D Itillegg var det Online Day, så da fikk jeg være hjemme hele dagen, hehe! itileg 

Homecoming var fra kl. 19 - 22 i gymsalen på skolen. Jeg gikk var sammen med ei venninne i World Lit. klassen min, og jeg hadde det faktisk gøy :)

Her er det jeg hadde på meg:

 

Tok ikke noen bilder på selve Homecoming, siden det ikke var noe å ta bilde av...

 

I dag fikk jeg pakke i posten fra Milly hjemme i Norge! Nå skal jeg kose meg med godteri i helga.

 

- Sandra

0

Homecoming Week #3

Wednesday October 7, 2015. 8:15 pm PST

 

Så nå er det Onsdag :) I dag så var det "twin day", så jeg og venninna mi Amanda kledde oss likt i dag. Noen hadde på skikkelig kreative kostymer, og det var morsomt å se hvem som var tvilling med hvem haha!

Vi valgte å bare bruke vanlige klær (ikke noe fancy her). Jeg hadde på meg en grønn flanell skjorte og Amanda hadde en rød flanell skorte.

 

I dag så fikk vi vikar i dans. I går så fikk danselæreren min babyen sin, så hun har permisjon ut dette året.

Ikke så veldig mye som skjedde i dag....

 

- Sandra

0

Homecoming Week #2

Tuesday October 5, 2015. 9:15 pm PST

Siden jeg ikke hadde tid til å blogge i går ble det to innlegg i dag hehe

I dag så skulle alle ha på seg kappe. Jeg har ingen kappe og jeg gadd ikke akkurat å kjøpe en, så jeg tok en cardigan jeg har med meg og brukte den som kappe! Jeg var ganske fornøyd med den løsningen! XD Alle som hadde kappe kunne kle seg i "vanlige" klær. Nå innser jeg hvor mye jeg savner bukser... 

 

Ellers så hadde jeg prøve i relegion og gloseprøve i engelsk.

 

World Lit. er favoritt faget mitt :) Det er fult av forskjellige quotes i hele klasserommet. Her er den ene veggen:

 

Skal jeg ha et innlegg med bilder av huset jeg bor i?



- Sandra

0

Homecoming Week #1

Tuesday October 5, 2015. 5:27 pm PST

 

Denne uka er det Homecoming Week, så vi har forskjellige temadager hele uka (som betyr ingen skoleuniform!). Temaet for homecoming i år er Marvel.

I går var så skulle alle skulle kle seg i blått og/eller gull. Jeg hadde på meg en gul t-skjorte og shorts. I går var det litt overskyet så da var det rundt 18 grader, som var kjempedeilig!

 

 

De har også dekorert hele skolen for homecoming :)

 

Tommel opp for en morsom uke! :D

 

- Sandra

0

Senior Yearbook Pictures 🎓

Saturday October 3, 2015. 7:00 pm PST

Så i dag hadde jeg avtale hos fotografen for å ta portrett bilde til årboka. Jeg hadde avtalt time kl. 14:15, og det var kjempe gøy (overraskende nok). Jeg tok bilde i vanlige klær og med "cap and gown" (sånn som den på bildet):


 

 

Etter at jeg var ferdig hos fotografen dro vi til In-N-Out og spiste lunsj. Det er første gangen jeg har spist det, og maten var god haha :D Også var vi en tur innom butikken før vi dro hjem.

 

Alt i alt syntes jeg dette var en morsom dag, og jeg og familien hadde det hyggelig sammen :)

 

- Sandra

0

Oktober 🍁

Wednesday October 1, 6:00 pm PST

Tiden flyr! Det er oktober allerede!

Hele forrige helg måtte jeg gjøre alle leksene jeg ikke hadde gjort mens jeg var syk, så det var en slitsom helg.

I tillegg til at jeg har hatt prøver hver eneste dag denne uka... Men heldigvis gikk alle sammen bra og jeg var veldig fornøyd med karakterene jeg fikk. Hadde prøve i fysikk, engelsk, spansk og kjemi.

 

Denne helga får jeg endelig slappe av :) Pluss at det ikke er skole i morgen! Jippi! :D Det blir superdeilig med langhelg (så sjalu på dere som har høstferie).

 

- Sandra

0

Denne uka...

Friday September 25, 7:20 pm PST

På tirsdag ble jeg syk og dro hjem fra skolen :( Så jeg har vært hjemme fra tirsdag til i går med kvalme og hodepine. I dag følte jeg meg bedre så dro jeg tilbake på skolen, og det gikk bra :) I dag hadde jeg 3 lekseprøver som jeg tror gikk bra, også har jeg nå resten av helga til å slappe av og bli helt bra til mandag.

 

 I dag fikk jeg også student ID kortet mitt. Var ganske fornøyd med bildet siden fotografen ikke engang sa i fra før han tok bildet. Han knipset ett bilde også var man ferdig, så jeg er ganske fornøyd med resultatet! Haha!

Andre ting som skjedde denne uka var Club Rush, som er at man kan melde seg inn i forskjellige klubber med forskjellige aktiviteter. Siden det var på onsdag og jeg var hjemme fikk jeg ikke akkurat sett på de ulike klubbene, men en av venninnene mine har en klubb som jeg fikk være med i. Klubben jeg er med i er en fotografering klubb og jeg syntes det hørtes gøy ut :) Prøver noe nytt!

 

- Sandra

0

Online Day

Friday September 18, 10:27 pm PST

 

I dag hadde jeg min første "Online day", det vil si at jeg gjør alt skoleabeidet for dagen hjemme på nett. I dag hadde jeg innlevering i spansk, kjemi og historie. Oppgavene var helt greie, og det var ganske deilig å jobbe hjemme i mitt eget tempo. Jeg kunne stå opp senere, og jeg hadde hele dagen til å bli ferdig. Jeg greide å jobbe ganske effektivt så når vertsbror kom hjem fra skolen spilte vi wii sammen :)

 

 

 

- Sandra

 

0

Glow Party 2015

Sunday September 13, 12:00 pm PST

 

Nå har jeg vært her i tre uker, og jeg begynner å bli vant til den nye hverdagen. Denne uka hadde jeg én "stor" prøve, og jeg følte det gikk veldig bra.

I går var jeg på Glow Party med sammen med noen venner som jeg har historie sammen med. Festen varte fra kl. 19 - 22. Det var en neon tema fest, og alle trinnene hadde forskjellige farger. 9. hadde svart, 10. oransje, 11. rosa, og 12. hvit.

 

Her er noen bilder jeg tok:


 

 - Sandra

0

Labor Day Weekend

Saturday September 5, 2:53 pm PST

Nå er det helg igjen!

Denne uka startet med at vi ikke hadde internett på 2 dager, noe som gjorde det vanskelig å sjekke lekser, men det gikk. Hadde også tre små prøver denne uka som gikk veldig bra :)

På onsdag hadde Dylan bursdag (ble 14), og vi feiret med kake og hadde det skikkelig koselig :)

 

Siden det er Labor Day på mandag så har vi tre dager helg! Jippi!

 

Her er noen bilder jeg tok av Gidget som er en Mini Aussie.

 





 


- Sandra

0

Første Uke

Sunday August 30, 8:21 pm PST

 

Nå har jeg vært en uke i USA, men det føles ut som om jeg kom i går. Alt er fortsatt veldig nytt og annerledes. Nå har jeg bestilt alle skolebøkene mine, jeg har fått tak i uniform, og jeg har kjøpt skrivesaker osv. så alt er klart til mandag.

Uka gikk helt greit. Skolen er ikke så veldig stor, så det var ikke vanskelig å finne klasserommene, og alle lærerne er hyggelige :) Jeg har også fått lekser den første uka, men ikke noe som var særlig vanskelig. Det vanskeligste var nok å finne leksene. Fant dem tilslutt da, haha xD Jeg fikk gjort alle leksene til mandag på fredag, så jeg har slappet av hele helga :)

 

 

Hvordan var uka deres?

 

- Sandra

0

Første skoledag

Tuesday August 26, 3:40 pm PST

 

I dag var min første skoledag. Det var veldig annerledes fra hva jeg er vant med hjemme. Siden det var første dag så gjorde vi ikke noe spesielt i noen av timene, vi fikk bare generell info om faget og hvordan karakterene blir satt. Her får man karakterer i alt! Lekser, prøver, eksamen til og med fravær påvirker hvilken karakter man får.

 

Timeplanen min er delt inn i Blue og Gold days. Blue er mandag og onsdag, mens Gold er tirsdag og torsdag (fredag varierer).

I dag hadde jeg RLE, matte, fysikk og engelsk. Alle lærerne virker hyggelige, men det var ganske mye info som skulle presses inn første dag, noe som var litt overveldene. Siden alle fagene jeg hadde i dag er senior-fag så ble jeg kjent med en del som er på min alder, som var veldig fint.

Nå har jeg akkurat kommet hjem, så jeg skal spise litt lunsj og sjekke om det er noe lekser. Senere i dag skal jeg og vertsmor dra å kjøpe skolebøker og sånt (det var en del feil med boklistene så vi fikk beskjed i dag om hvilke bøker som trengs til timene).

 

Håper alle har det bra hjemme i Norge :)

 

- Sandra

0

Dag 1

Monday August 24, 6:21 pm PST

Jeg reiste fra Oslo/Gardermoen via Frankfurt til Los Angeles. Der ble jeg møtt av en STS lokal representant som kjørte meg til vertsfamilien min i Orange County. Det tok ca. én time fra flyplassen til vertsfamilien med bil.

Da vi kom fram til huset ble jeg møtte jeg først vertsmor, Yvonne, som stod ute på trappa og ventet (husene i nabolaget er veldig like). Da jeg kom inn i huset fikk jeg møte resten av familien, og de fortalte meg om hvor spente de var på at jeg skulle komme.

 

Jeg ble vist rommet mitt, og la fra meg alle tingene mine. Etter det ble jeg med vertsmor på matbutikken. Jeg greide å holde meg våken til klokka 21.

 

Det var egentlig alt som skjedde første dag.

 

- Sandra

0

Vertsfamilie :)

I går kveld fikk jeg endelig beskjed om at jeg har fått vertsfamilie! Endelig! Familien jeg skal bo hos er en familie som består av mor Yvonne, far Paul, to sønner Kyle og Dylan, også har de to eldre barn, Alyssa og Andrew, som ikke bor hjemme lenger. Basert på informasjonen jeg har fått virker de som en veldig hyggelig familie, og jeg er veldig spent på å møte dem :D

 

Nå har jeg også vært og kjøpt gaver til vertsfamilien min; sjokolade og ostehøvel

 

- Sandra

0

Summer Homework

Er fortsatt i Norge, og nå nærmer det seg skolestart for meg for meg også, noe som gjør meg ganske nervøs..........

 Nå har jeg byttet fag igjen fra:

American Literature --> World Literature

Honors Pre-Calculus --> AP Calculus AB

Chemestry --> AP Chemestry

Kor --> AP Physics I (Vet ikke hvorfor jeg engang ble satt på kor. Jeg sa aldri at jeg var interessert i det i det hele tatt.... Og pga. det stod ikke fysikk på timeplanen min så ja)

 

Selv om jeg er hjemme/ikke har begynt på skolen har jeg allerede jobbet med skolearbeid en stund. Ja, jeg har fått lekser til første skoledag. Hvis man velger fag som er Honors (H) eller Advanced Placement (AP), som er vanskeligere enn de "vanlige" fagene, får man oppgaver som har frist til første time i faget (på min skole. Fristen varierer garantert fra skole til skole). Oppgavene er en slags forberedelse til fagene, og noe av det var lett, mens noe var vanskelig. Nå har jeg kommet sånn ca. halvveis.

 

- Sandra

0

Pakker!

Da har jeg begynt å pakke :)) men jeg vet enda ikke helt sikkert når jeg drar.

Kan ha med 1 koffert (23 kg), 1 håndbagasje (8 kg) og 1 sekk

 

Det har nå vært en del styr angående vertsfamilie og sånt, siden jeg ikke har fått en enda, og det er grunnen til at jeg reiser ganske sent. Jeg fikk faktisk telefon fra STS for noen få dager siden om at en vertsfamilie kunne ta meg imot. De hadde allerede tatt imot en annen utvekslingsstudent, og STS måtte spørre om det var greit for meg å bli plassert sammen med en annen utvekslingselev (dobbeltplassering), men jeg takket nei. Grunnen er fordi dette er en opplevelse jeg har lyst til å gjøre "på egen hånd", og jeg ønsker derfor ikke å bo med andre utvekslingsstudenter (noe som jeg hadde skrevet i søknaden helt i starten av prosessen). Så nå venter jeg fortsatt på at en vertsfamilie skal dukke opp.

 

Det jeg vet nå er at jeg skal dra enten på tirsdag eller onsdag, får mest sannsynlig velkomstfamilie, kommer til å reise alene (vet ikke om jeg får med ledsager), og det er en vertsfamilie som er interessert i å ha meg (ikke samme som over).

 

- Sandra

 

0

Snart Avreise

For noen uker siden fikk jeg visumet mitt i posten :) og flere eposter fra skolen angående praktisk informasjon.

Jeg fikk epost om å lage bruker på en nettside som heter Aeries, som er ala It's Learning. Det var enkelt og greit å registrere en bruker, og da jeg kom inn fikk jeg se hvilke fag jeg skal ha. Her skjedde det en del feil og det ble litt mye frem og tilbake med epost for å fikse det...

 

Fagene jeg skal ha er:

  • Spanish III
  • US History
  • Choir???
  • History of World Religions
  • Honors Pre-Calculus
  • Honors Chemistry
  • American Literature

 Jeg har også fått søkt om stipend som var litt annerledes enn den "vanlige" søknaden. Eneste forskjellen er at jeg må sende en del papirer i posten for dokumentasjon, og det er også blitt fikset.

 

Håper alle har en fortsatt god sommer :)

- Sandra

0

The American Embassy

I was at the embassy yesterday!

I woke up at 7:30 am since I was supposed to be there a little before 10:00 am. It was super hard to wake up....... I went to Oslo at about 8:50 am, and after half an hour I was at the embassy.

To actually get into the embassy, you have to stand in line (they only let people in one at a time, so this took a little while). After 1 hour, I was in front of the line and I put everything I brought with me (a bunch of papers) in a little box, then I entered a small room where there was a security check. Afterwards, I went inside the actual embassy. First I had to go to a booth (looked like a ticket booth), where I had to give them all the paperwork and my passport.

The lady in the booth looked at them (I had to sign one of the papers), and then I got some of the papers back and a queue ticket. I was number 87. Then I just had to sit down and wait until my number was called. When my number was called, I had to go to another booth where they took my fingerprints. The fingerprint machine is identical to the ones they use at the airports in the United States, so this was not anything unfamiliar. Haha. Afterwards, I had to sit down again and wait for my number to be called again, this time for the "interview".

My "interview" consisted of 4 questions, but some other people were asked more. The interview took place in a third booth, that was surrounded by a glass box. It sounds quite weird, but I do not know how to explain it otherwise xD When it finally was my turn, they had technical difficulties so they could not scan my paper. It took a couple of minutes for them to solve it. The extraordinary solution was to put all the papers that were not scanned in a blue box. The interview began when that problem was solved. All questions were asked in English, and you obviously had to answer in English as well. Here is my interview:

 

"What are you going to do in the United States?" - "I am going to high school."

"For how long?" - "One year."

"Where are you going?" - "Irvine, California." (The man in the booth told me that he had lived there for 5 years and that it was a really nice place :) )

"Who is paying for the stay?" - "I am receiving scholarships and my family is paying."

After this, I was done, and I could leave. I was inside the embassy for about 1 hour. It took 2 hours from the time I got there until I was finished, but mostly I was just waiting, the interview itself only lasted a couple of minutes.

Now I will be without a passport for about 10 days before I will get my passport back in the mail. I starting to realize that the departure is getting closer and closer! :D

 

- Sandra

0

I Received a Package in the Mail

I got mail from STS a couple of days ago. They mailed me a folder with papers from the school and papers about the student visa. I got the school year schedule, where there was information about the different activities that are going to happen throughout the year and some other papers regarding electives. I had been waiting a while to receive the visa papers since I needed them for the student visa application.

The visa application process is well underway, and I am starting to realize that the departure is coming up soon! It took me two days to complete the application. There was a lot of information to fill in, and I had to call STS a couple of times to ask for help. I have completed all of the visa paperwork, so now I just have to wait until I can schedule an "interview".

 

- Sandra

hits