0

Studier i England

Hei!

Når har det vært en god stund siden jeg blogget sist. Utveksling er over, men nå har jeg begynt å søke videre utdanning.

For øyeblikket har jeg søkt til England til skolene Oxford University, Central Film School og University of the Arts London, der jeg har søkt meg inn på studier innen film, tv, media og teknologi.

 

Søknadsfristen var den 15. oktober fordi jeg søkte til Oxford (og det er kun én felles søknad til alle skoler). Hvis jeg ikke hadde søkt til Oxford hadde fristen vært 7. januar.

Å fylle ut søknaden (på UCAS) var ganske rett fram, og hvis jeg støtte på noen problemer gikk jeg bare inn på ANSA sine hjemmesider, som har mye god informasjon om studier i utlandet. Det vanskeligste var nok å skrive Personal Statement, som er at du må skrive en tekst om deg selv, hvorfor du søkte til det/de faget/fagene, hvorfor du skal studere i Storbritannia, og hvorfor de skal velge akkurat deg. Man kunne bare skrive én Statement til alle skolene man søkte, så jeg måtte gjøre den relevant for alle skolene jeg søkte til, som var ekstra utfordrende. En annen ting man må være obs på er at man må ha en referanse, som skriver et referansebrev til søknaden din, mest vanlig er at det er en lærer, men det kan også være andre som f.eks. arbeidsgiver. Jeg var ganske heldig med dette, siden at engelsk læreren som jeg hadde i fjor kunne skrive referanse til meg!

Bilderesultat for oxford university campus

På grunn av studien som jeg søkte til Oxford, måtte jeg også søke for å ta en matteprøve som heter Mathematics Admission Test eller MAT, fristen for den var også 15. oktober kl. 18:00 britisk tid. Så jeg hadde nok å gjøre den lørdagen, for å si det sånn!

Dagene etter at jeg hadde søkt fikk jeg e-poster fra skolene som sa at de hadde mottatt søknaden min. Jeg ble også ringt av Central Film School, og jeg snakket med han som er ansvarlig for inntaket til neste år, og avtalte en tid der jeg kan ha intervju.

I går tok jeg MAT som var på Folkeuniversitet i Oslo. Prøven begynte kl. 09:05 og sluttet 12:05. Jeg satt i et klasserom med rundt 30, som tok forskjellige inntaksprøver til forskjellige høgskoler og universiteter i Storbritannia. Det var kun tre andre som tok samme prøve som meg. Under hele prøven måtte alle ha legitimasjon på bordet, fordi de krysset deg av lista (over hvem som er der) under prøven.

 

Prøven var utrolig vanskelig, men jeg greide å svare på mange flere oppgaver enn det jeg gjorde når jeg øvde hjemme, så jeg er veldig fornøyd med hvordan det gikk. Nå må jeg bare vente på resultatet, og forhåpentligvis er det bra nok til at jeg får et intervju.

 

- Sandra

No comments

Write a new comment

hits